17 Kasım 2010 Çarşamba

Zaman cesaret zamanı

Söz konusu makyaj olduğunda az olan iyidir sloganı bu sezon yerini cesarete ve renklerin gücüne bırakıyor.
Yoğun pigmentli farlar, metal etkisi yaratan griler,zümrüt yeşili, gece mavisi, mor gibi oldukça iddalı renkler göz makyajımızda hayat bulacak.
Bu sezon metalik etki yaratan pigmentli farlar göz pınarlarımızdan aşağıya doğru süzülerek alt kirpik dipleri ile birlikte tüm gözü çerçeveleyecek.
Böyle bir göz makyajı için yapmamız gerekenler şöyle,
Öncelikle cildimizi iyice nemlendiriyoruz,gözümüze makyaj altı bazımızı sürdükten sonra, simli yada pigmenti güçlü mor renkli farımızı gözümüzün üzerine güzelce sürdükten sonra, kirpik diplerine siyah kalem yada eyeliner sürüyoruz,sürdüğümüz kalemi bir fırça yardımı ile dağıtıyoruz.
Daha sonra metalik gri far ile göz pınarlarına ve gözün altına uyguluyoruz.Gözümüzün üzerine uyguladığımız kalem ile göz altınada çerçevelendirerek sürüyoruz ve daha sonra dağıtıp görüntüyü yumuşatıyoruz.
Kirpiklerimizi vurgulamak için yoğun maskara ile iki üç kat üst üste boyuyoruz.
Dudaklar ile gözler arasındaki gizli anlaşmayı hatırlayalım,vurgu gözlerde ise rujumuz açık tonlarda olacaktır, fakat bu sezon gece makyajında bu anlaşma fes ediliyor.Göz makyajımıza uygun renkte rujumuzun üzerini simler ile süslemek mümkün.
Pürüzsüz ve göz alıcı dudakların yeni mimarı renkli rujlar olucak. Şarap kırmızısı, mürdüm eriği ve koyu kırmızı bu sezon göze çarpan renkler.
Ten makyajında ise hafif dokulu ürünler, aydınlık renkli allıklar ile destekleniyor olacak.
Yanaklarımız toz pembe,bej,sütlü kahve allıklar ile renklenicek.
Bu sezon yoğun göz makyajı ön planda olduğu için göze çarpan bir diğer detay ise kaşların olabildiğince açık tonlarda olması.
Peki ya gündüz makyajımızda hangi renkler hakim olacak birazda onlardan söz edelim,
Pürüzsüz mat bir makyaj bazından sonra yanaklar hafif ışıltılı aydınlatıcı allıklar ile renkleniyor, sağlıklı bir cildin ana rengi pembe ve pembenin tonları, gül kurusu, tarçın kahvesi bu sezon en çok kullanıcağımız renkler olacak.
Göz makyajındada  kullanmış olduğumuz allıklarımızı göz farı olarak kullanıp hafif bir gölge yapmamız çok doğru bir tercih olacaktır. Gece yada gündüz farketmez derin bakışlar için maskaramız her zaman oldukça yoğun kullanılıyor olacak.
Final de ise dudaklarımız hafif renkli parlatıcılar ile renklenmeli.

Nur Toktay

2 yorum: