18 Kasım 2010 Perşembe

Fondöten

Fondotenler doğru kullanılması halinde en iyi dostumuz olmayı başarırken, yanlış kullanımları ile en kötü düşmanımıza dönüşebilirler.
Makyajsızmış gibi bir görünüm için mükemmel bir baz çok önemli, mermer gibi pürüzsüz, inci gibi aydınlık ve ışıldayan bir cilt için kozmetik devlerinin Nano Teknoloji ile üreticekleri ultra güçlü ve asla görünmeyen kapatıcılar yaratmalarına çok az bir zaman kaldı. Düşünüldümü ,yoksa bunu şuana kadar ilk düşünen benmiyim bilemiyorum ama Nano Teknoloji bazı kanser hücrelerinin hapsedilmesinde kullanılmaya başlandıysa günün birinde kozmetik sektöründede kendisini göstericektir. Ben o günlerin çok uzakta olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Peki o zaman gelinceye kadar, fondötenler ve pudraların cildimizdeki dostluğunu bozmadan en iyi neticeyi alabilmek için nasıl kullanmalıyız onları bi gözden geçirelim.
Yanlış seçimler ve yanlış kullanım deneyimlerinden dolayı fondötene neredeyse öcüymüş gibi yaklaşamayan bayanlar tanıyorum.
Kapatıcılarımızı doğru kullanamadığımız zaman doğal olarak ta doğru sonuca ulaşamıyoruz, işte tam bu noktada aradığımız suçlu fondötenler oluyor. Genel bir kanı olarak fondötenler ciltteki kusurları saklamamıza yardımcı olan kapatıcıymış gibi algılanıyor. Halbuki ten makyajının temelini oluşturmakla birlikte, ciltte bir homojenlik yaratmak, allığın cildimizdeki kalıcılığını arttırmak ve inci gibi aydınlık ve ışıl ışıl bir cilt yaratmak gibi bir çok farklı fonksiyonu var.
Max Factor ün yarattığı ilk fondötenden günümüze çok zaman geçti, fakat fondötenin kullanım amacı hiç değişmedi. Doğallığın ön planda olduğu, varlıkla yokluk arası bir his veren yeni nesil makyajda ( nude make-up) özel teknolojilere sahip bir çok marka var. Hangi fondöteni kullanırsanız kullanın en iyi sonuca ulaşmak için doğru uygulamak şart.


Uygulamada en iyi sonucu alabilmek için, yuvarlak uçlu, sert kıllı fondöten fırçasını dairesel hareketler ile cildinize daha iyi yedirebilir ve inceltebiliriz.
Hemen hemen hiçbirimizin teni tek renk değildir.Yetersiz su tüketimi,hormonel dengesizlikler, mevsim geçişlerinin etkileri, düzensiz ve kötü beslenme gibi nedenlerle göz altları, göz kapakları, burun kenarlarında, yanaklarda ve saç diplerine yakın bölgelerde ton farklılıkları gözlenir. Fondöten uygulamak işte bu ton farklılıklarınıda ortadan kaldırmak için oldukça önemlidir.
Şimdi siz karar verin fondötenler en iyi dostlarımız mı yoksa en kötü düşmanlarımız mı?

Nur Toktay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder