19 Kasım 2010 Cuma

Allık

Allık sürerken, doğallığın ön planda olduğu şirin bir görüntü yakalamak istiyorsak elmacık kemiklerimizin ön kısmına yanaklarımızın üzerine gelecek şekilde fakat göz altına gelmemesine özen göstererek yuvarlak yada kesik uçlu allık fırçası ile fırçanın tam ortasına aldığımız allığımızı yuvarlak hareketler ile çok nazik bir şekilde sürmeliyiz. Fırçamızı çok fazla bastırarak uygulamak görüntüyü güzelleştirmeyecek aksine fırçamızın özelliğini bozup gereksiz yere fazla allık kullanmamıza sebep olacaktır. Tercih edeceğimiz renkler ise pembe ve tonları olmalıdır.

Daha alımlı, derin ve sofistike bir allık uygulaması için ise elmacık kemiklerimizi daha çok ortaya çıkarıp vurgulayacak tarzda gölgelendirme yöntemlerini kullanarak uygulamalıyız. Doğru noktayı bulabilmek için gün ışığında yüzümüzü aynaya düz bir şekilde tutup elmacık kemiğinin altında kalan çukur bölgeyi tespit edip bu bölgeye kullanmak istediğimiz allığın daha koyu rengi ile gölge yapıp daha sonra elmacık kemiğinin tam üzerine gül kurusu, içinde ışıltılar olan toprak tonları yada makyajımızın ve cildimizin renk tonlarına göre fuşya ve tonlarını da uygulayabiliriz.


Hatırlatmadan geçmek istemiyorum, uygulamış olduğunuz allığınızı hiç bir şekilde burnunuza, alın bölgenize ve burnunuza sürmeyin. Bu tip uygulamalar elegan bir görüntü yakalamak  isterken tam tersi kirli bir görüntü elde etmemizi sağlar.

Yanaklarımızdaki sağlıklı görüntünün kalıcılığını arttırmak için ise bir adım öncesinde uygulamış olduğumuz toz allığın üzerine parmak uçlarımız ile fazla abartmadan krem allık uygulayarak istediğimiz kalıcılığı arttıracaz  ve krem allık saten gibi bir cilt yaratmamıza katkıda bulunmuş olacak.

Nur Toktay

1 yorum: